Oh see Oandu.
Ma sellest paisjärvest haugi püüdnud väääääga palju. ei hakka numbrit nimetamagi. Elu haugist jäin ka ilma sealsamas. Ei saanud 10 kg. klubisse seekord,aga küll kuskil mingil teisel homsel ja kuskil mujal tuleb samaväärne havi lanti haarama. Võimas loom oli. Kui ikka sabaga lajatas ,siis pool järve lainetas. Püüdsin metskonna hoone alt paduvihmaga,isetehtud pleksiklaasist landiga.
Enamus havidest seal jeeli-jeeli mõõdus või alla selle,aga on ka korralikke elajaid. Karpi pole enam näinud seal,muidu ikka nagu laevastik seisid pinnas ja teinekord õrritamiseks ka meetri kaugusel seljauime veest välja pistsid. Korraga olen kokku lugenud 33 isendit.
Kui mingil põhjusel haug ei võta järves,siis sissetuleva oja igas käänakas on valvehaug olemas.
Püüda üsna keeruline seal. Arvestada tuleb esmakordsel püügil arvestatava landikaoga. Mul võttis ühe suve aega ,et teadma saada kus on nott,kus muu jura all,kus kopraauk või niisama vesine -pehme koht. Kui paisult päripäeva hakata minema,siis 3-4 tunniga teeb tiiru peale ära ja kümmekond mõõdukala peaks käes olema. 8 kuud tegin paisu vahetus läheduses tööd ja peaaegu iga õhtu sai kalal käidud. Mõnikord 2,teinekord 22, kuis juhtus,aga kalamuret polnud.
Mida keerulisem lanti heita,seda tõenäolisemalt keegi rabab. rmk. platsilt ja muidu hästi ligipääsetavatest kohtadest võib ju lanti pilduda,aga suurt edu see ei too. Need kohad on nii läbi kammitud,et sealt raske isegi taimestikku tabada.
Edu.
Lugupidamisega,
Napsitrall