Kala valmistamisel on oma nipid, mida spetskokk teab peast, aga algajal kokandushuviliselgi ei jookse mööda külgi maha, vahendab Elukunst.com.
Nipp 1: Külmutatud kala peab sulatama külmas soolvees võttes ühe liitri vee kohta 1 tl soola. Niimoodi sulatades on mineraalainete kadu kalas kõige väiksem. Kalafileed tuleks aga siiski sulatada õhu käes.
Nipp 2: Selleks, et kala praadimisel ei laguneks, tuleks 15 minutit enne praadimist kalale soola peale riputada.
Nipp 3: Ebameeldiv kalalõhn kaob kui kala piserdada üle sidrunihappega või vees lahjendatud äädikaga.
Nipp 4: Viimane nõuanne on neile, kes hoolivad oma tervisest. Nimelt peale avamist tuleks pooleldi allesjäänud kalakonserv tõsta konservikarbist kas portselan- või klaasnõusse. Ka ei tohiks kala säilitada avatud konservikarbis külmkappi panduna. Põhjuseks on õhu käes toimuvad reaktsioonid, mis mürgitab karbis olevat kala ning selle kaudu ka sööja tervist.