hei,
see Timo pystitatud teema mulle mõistatuseks seni, sest olen samamoodi kymneid kalu ära lasknud, kes lõpus otsa systivad. Kui tuleb otsa, olen andnud sidurist järgi, aga tihti kaob nii ka vajalik pinge ning olen jäänud pika ninaga. Samas räigelt lõpus otsatulijaid pole ikka kaldale rassima hakanud, seda enam, et kahva ei kasuta. Hiljem on muidugi närima jäänud, et mis olex saanud... Mõned olen ikka kaldale ka visanud nataki. Samas Truumets ytleb, et lasegi look alla ja las läheb, aga ka mul on olnud mitmeid kalu, kes ei lähe kuhugi, passib vaid koha peal ja raiub ja lõpux ilma neist ka jään. See, et nina ees otsa lendab madalas, on punasel väga sagedane, eriti hilissygisel, kui kala enivei madalas. Isiklikult arvan, et põhikunst anda järgi sidurist nii täpselt ja juhtida ridvaga nii täpselt, et pinge säiluks. Aga kyll on sööste nii pannud, et ei saa arugi, kus tegelane on ja mõned päris lõtvunud liiniga olen ka õnneks ikka kätte saanud, kuna konksud nii sees. Ex see yks õnne asi on, et kust kinni jne. Kui ära näex, siis teax ka strateegiat valida, aga tihti ei näe, kui laine suur või halb nurk. Ja ega ei käiks ka nii palju pyydmas, kui kõik kalad koju tulex:) Ehk oli pisut abix, igaljuhul edu!