Mazola wrote: Sooviks teada mis materjaalist kahlamispükse eelistada.. Kas neopreenist või kummist ? Ja kui oluline on see vilttald ?
Kummipükse pole omanud, kuid usun, et neopreenid on mugavamad, soojemad ja kergemad. Neopreenide miinus on see, et neid on lihtsam katki teha (terav kivi, oks ...) ja hind ka enamasti kallim.
Merepüügis libedate kivide peal on tald väga oluline, olen seal tavalise kummitallaga ukerdanud ja sigalibe oli. Ei soovita. Nii et meres ikka vilttald või siis kumm+naastud.
Tegime täna Timoga retke loaga lõhejõele. Veetase madalavõitu, nii et ilmselt veel pole õige aeg käes. Siiski-siiski sai üks vägev lõhekoll visuaalselt ära nähtud, see oli juba elamus omaette. See veesammas, mis kala jälitas, oli aukartust äratav.
Timol kaks alakat jõekat tagasi ja ühe korraliku merika ninaga tonksamine. Mul õnnestus üks L54 cm merikas kaldale saada (C & R). Olin esimest korda multirulli komplektiga jõe ääres (varem olen vaid merel-järvedel sellega püüdnud) ja olin suht skeptiline - landid ju kerged ning jõgi ka selline suht väike ja võsane. Kuid asi toimis päris edukalt ja tänu suht jämedale nöörile sain ka landi alati ilusti kätte. Lante võtsin kaasa mehiselt - eile sai tund aega karpi komplekteeritud. Tegelikkuses sai ujumisaeg vaid üks
Selleks oli pisike Kuusamo Räsanen (u 5-6 cm... ühelt poolt läikiv hõbe, teiselt poolt oranž), mille ma täiesti juhuslikult eile oma kasutute lantide karbist avastasin.
Kivide peale polegi veel sel hooajal jõudnud, kuid seda viga peaks kiiremas korras parandama :fish:
Edu!