Selle seaduse nõrkus seisneb selles, et see represserib kodanike, kes ei puutu üldse asja ja, kes ei oska arvatagi, et nad antud suunas mitte midagi tehes miski seaduse vastu võiks eksida. Ära saa valesti aru, see ei häiri mind otseselt ja ma ei muretse enda pärast, sest ma tegelikult ka usun, et keegi ei hakkaks mind sellises olukorras trahvima, aga just see selle seaduse nõrgaks teebki, sest säärast päästerõngast saab kasutada ka see, kellel natuke kurjemad plaanid. Mu küsimus oligi mõeldud pisut sarkastilisemalt viitamaks just sellele nõrgale kohale. Ja see oli kõigest üks näide.
Minu asi ei ole selle seaduse loomele kaasa rääkida, sest see ei huvita mind. Ma maksan makse ja eeldan, et inimesed, kes selle eest palka saavad, teevad korralikku tööd. Kuigi see seadus ei puuduta, ega huvita mind otseselt, siis kaudselt oleme me kõik selle tellijateks. Siit ka õigus seda ka kiita ja/või kritiseerida, rääkimata sellest, et võiks arvamust avaldada. Ei pea me selle jaoks kusagil koosolekul käima, ega meile kirjutama.
Kui peaks juhtuma, et hakataksegi sellises olukorras trahvima, siis see on tõesti, nagu juba eelpool ka mainiti, nii lihtne võit kohtus, et lausa kahju hakkab nendest, algselt ilmselt heade kavatsustega seaduseloomehuvilistest kalameestest, kes sellises susservusseri koostöös ametnikega valmis on meisterdanud.
Tahaks näha kaarti, kus on need piiranguvööndid kõik ilusti peal. Arvestades Eesti pinnaveekogude arvukust, tihedust ja valgalade kattuvust võiks see päris naljakas kaart olla:)