Kuna pikad pühad tulid vahele, viibis mu "custom laagrite" paki kättesaamine.
Nüüd aga on vahetus tehtud ja saab ametlikult öelda, et Luvias on 12+1 laagriga
Pooli sees ja pooli all oleva laagri eelist loomulikult toas keerutades teada ei saa. See peaks välja tulema vaid siduri käristamise käigus. Tundub siiski veidi "overkill" ja eraldi sinna laagreid tellima poleks hakanud.
Üks lisalaager läks loogarulliku sisse (koos spets korpusega). See võiks nüüd veidi pikendada vaikse kerimise kestvust ja rulliku kulumist.
Küll on aga mäekõrgune vahe vändanupul, mille kahe plastpuksi asemele 2 laagrit läks.
Kui püügipäeva alguses nupule hoog sisse lükata, peaks ta õhtuks seisma jääma
Esmapilgul tundub, et isegi paremini käib ringi, kui originaal Steezi nupp, millel ka laagrid sees.
Võrdlesin ja näppisin ka sõbra Caldia 2004. Üllatav on see, et nende kahe rulli suurim kaaluvahe tuleb poolist. Nimelt on Caldia pool Luviase poolist TÄPSELT 10g raskem. Ülejäänud 5g tuleb siis kerest/rootorist. Vändad näiteks on sisuliselt identsed.
Kes tahab oma Caldiat kergemaks teha, tasub tellida RCS lisapool, mis peaks olema täpselt sama raske, kui Luviase originaal (~25g):
www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info...2/optional-part.html
Seal ka 25xx suuruses lisapoole saada, kaaluga ~33g. Võrdluseks, et Caldia 2508H pool (tamiili ja sisemise sidurikomponentidega) kaalub ~52g.
Varem on juttu olnud ka Caldia ja Luviase "käigust" ja "hinna/perfi" suhtest.
Enda 2508H Caldiat väikse Luviasega polnud vast õiglane võrrelda, aga sõbra 2004 Caldia põhjal võib küll öelda, et vahe on täiesti tuntav ja arusaadav; seda siis loomulikult Luviase kasuks. Ja arvesse tasub võtta, et minu Luvias on saanud 430+ püügitundi, sõbra Caldia aga vast poole vähem koormust. Sõber hoiab oma püügiriistu ka kindlasti paremini, kui mina, niiet "retsimisest" tuleneva vahe tõttu võib veel Luviast eriti esile tõsta. Caldial on "vändaloks" suurem. Kerimisel on tunda kerget "raginat/kahinat" ja takistust, samas kui Luvias on endiselt "siidisem" ja väga palju kergem.
Minu isiklik järeldus on küll selline, et Luviase ~55€ suurem lõpphind (pärast kõiki makse) on Caldia ees täiesti õigustatud.