Mina olen seal suuremate hasplitega hakkama saanud. Ei näe küll pointi 1-2 kala pärast (Loe: Lõhe, ja kui neid üldse tulebki otsa) hakata eraldi multirulli ostma, eriti kui edaspidi neid rulle ei kasuta. Kohalikud küll alati multikaga püüavad aga see on ka arusaadav. Samas paar kala tõmbab ka haspliga välja.
Põhiline vahe ongi just sellest, et multirull kerib peale ja laseb siduriga maha liini sama "trajektooriga" vms (keeruline seletada kirja teel). Haspeli sidur aga laseb liini maha teistmoodi, kui peale kerimisel liin poolile läheb ja seetõttu suurema lõhe sööstul, kui korraga läheb poolilt maha palju liini siduri kärinal, tekib liini sisse vint - sama situatsioon, kui kerida uut ostetut tamiili poolilt valesti rullile. Tamiil läheb krussi, kui ta ei ole pinges ja hakkab segama viskeid ja üleüldse püüki
1-2 normaalses mõõdus kala ei tee üldjuhul selliseid ebanormaalseid pikki sööste, et selline probleem esinema hakkaks.
Aga uut kalakola on alati mõnus juurde osta, niiet miks ka mitte. Konkreetseid mudeleid soovitada ei oska. Teades, kuidas see püük käib, siis eeldan, et pole väga vahetki, milline see multikas seal ridva küljes on
Aa ja minu viimasel tripil päästis reisi Rando voobler, niiet kui Sul neid on, siis haara kaasa. Vaadates neid kohalikke vooblereid, mis kioskid müüvad, siis Rando omad on igati konkurentsis, kui mitte veelgi vingemad
Edu Torniol! Vägev ja võimas jõgi, mis võib hea õnne ja oskuse koosmõjul unustamatuid elamusi pakkuda!