Ööpüük ongi tunnetuse järgi...isegi valgel ööl, vähemalt minu jaoks. Lihtsalt tunnetad viset ja loodad, et veab
Ise käisin eile Preedil. Püügikoormus seal on ikka ajuvaba.....ja ise ei saa suurt arugi, et nagu milleks....kui muidu seal kala näinud siis eile ühe L40 sain kotti ja korralikku kala ei kohanudki. Ei saanud oma lõikugi püüda ilma, et teine mees poleks teiselpool jõge olnud.
Edasi läksin endale uuele jõele. Esimese 5 minutiga oli L40 kotis ja teine samasugune võtt. Mõtlesin, et johhaidiii, mis koha nüüd leidsin, kuid edasi oli jõgi totaalselt kinni kasvanud, olin hiljaks jäänud.....Imelikul kombel oli too L40 minu esimene emane, kellel puudus mari...oli miski 3cm pikkune väike alge ja kõik..Avastasin tolle jõe teisigi lõike....jõgi ise oli vapustav....kuid ei näinud seal peale maimu miskit.
Võtsin ette ka kolmanda jõe ülemjooksu...vett polnud, paari pisilast nägin ja siis leidsin miski 15x20m paisutatud koha, kust meelitasin välja oma 2 esimest vikerforelli. Olid L35 ja L36, olin küll kuulnud, et viker teeb kõvemat möllu kui jõekas aga tegelikkus oli ikka väga võimas. Mul pole iial olnud otsas jõekat, kellega oleks sellist pusimist nagu nende vikeritga. Väsitasin neid ikka mitmeid minuteid ja siis oli ka tunne, et ei saagi kätt külge panna. Kala jõud ei paistnudki raugevat ja hoobid oli nii krdi teravad. Ei tea, mis oleks saanud kui oleks olnud 1kg kala seal...