Aastanumber hakkab vaikselt vahetuma. Seepärast oleks kena aastale tagasi vaadata ja kokkuvõtteid teha.
Kalale jõudmisega on nii nagu on - kahjuks pole seda vaba aega kamaluga võtta. Seepärast on tegelikult hea meel iga käigu üle... ka siis, kui kott tühjaks jääb
Niisiis, kokkuvõtte kalastusaastast 2013. Kuna ajasin taga põhiliselt kolme kala, siis jagasin ka ülevaate kolmeks:
1.
Jõeforell. Hooaja esimene pool 5+, päris tihti sai ilusa kalaga koju tuldud. Kevadel oli meeldiv avastada, et suurem kala on ühte mu lemmikjõkke tagasi tulnud. Kahjuks pidin sügise poole mõru meelega tõdema, et see kala on samast jõest uuesti jalga lasknud
Hooaja teine pool enam nii roosiline ei olnud, kuigi miskit ikka kotti tilkus. Aasta meeldejäävamaks käiguks oli avastustrip ühele uuele jõele, kust kahepeale kolme väga ilusa kalaga tagasi tulime. Olgugi, et vahepeal oleks sellese jubedasse sohu oma elu ja tervise jätnud
2.
Meriforell. Vaikselt hakkan poindile pihta saama. Selle hooaaja peamine avastus oli see, et peab rohkem erinevates paikades püüdmas käima, et tekiks parem ülevaade. Muidu ei arene
Näide - paar nädalat tagasi sain kaks kala sealt, kuhu ma nö olude sunnil püüdma läksin. Kaine peaga (mitte võtta sõna-sõnalt
) poleks ma sinna läinud. Saakidega väga "uhkustada" ei saa, põhiliselt alamõõdulised, kuid ka saia peale on merepunast saadud.
3.
Haug. Panustasin Soomele, kuid suurim isend tuli hoopis kodumaalt. Katsetasin sel aastal päris palju uusi lante ja mitmed neist saavad ka järgmisel aastal kõvasti püügiaega (Y)
Ja veel...Koha ei saanud, kuigi lootsin (Soome + Emajõgi). Ühe uue liigiga sain linnukese kirja - ümarmudil
See on siis see kala, mida Eesti kalamees on 10 aasta pärast põhiliselt sunnitud püüdma (loodame siiski, et seda ei juhtu). Muideks, õlle kõrvale maitses päris hästi.
Kokkuvõttest jäin aastaga igati rahule - võrreldes eelmisega nagu öö ja päev.
Oleks huvitav lugeda, kuidas vaatavad hooajale tagasi ka teised foorumlased.
Saagirikast uut hooaega!
PS. Aasta pole veel läbi. Äkki annab nädala lõpus merikapunkti veel natuke täiendada