Tervist ka minupoolt üle pika aja. Umbes aasta pole vist forelliteemasse kirjutanud. Nimelt sai vahepeal kaitseväes ära käidud ja kalalkäimine jäi seetõttu tahaplaanile. 2014 sügisel enne keeluaja algust sai korra või paar isegi käidud, aga see oli ka kõik - juuli ja august jäid täiesti vahele. Tegelikult pole kaitsevägi vabandus, sest olen ise ka üsnagi laisk olnud ja pole lihtsalt kätte võtnud, et siia tegemistest kirjutada. Aga see selleks, eks ma räägin siis enda tagasihoidlikust 2015 hooajast, mis praegu täie hooaga edasi käib.
Veebruarist kuni mai lõpuni olen käinud niipalju, kui nädalavahetusel linnaloal viibides aega olnud on.
Ega ma enam õieti ei mäletagi mis emotsioone mingi kala pakkus, aga saan teile vähemalt väiksemat sorti fotoalbumit pakkuda.
Hooaja avapauk oli kohe 01.02 - vesi oli ilusti lahti, ilm oli ka vist enam-vähem soe, lund oli vähe ja püügitahe oli suur, sest keeluaja lõppu oli ju nii mitu kuud oodatud. Kaldal käis silma järgi hinnates L35-36 (kuna lasin kiirelt vette tagasi, siis ei mõõtnud ja täpselt ei tea), mis polegi esimese korra kohta paha. Teine laks tuli kohe järgmisel nädalavahetusel 07.02, kahjuks jäid aga kalad tollel päeval väikesteks - kaldal käisid ainult 6 alakat.
Paar pilti ka alakatest
Sai ka kolmas nv järjest käidud ja seekord oli tulemus juba parem - L40, 705g. Samuti kiire klõps ja tagasi ujuma. Ei tea, kas see on minu kiiks, aga L40 ei tundu üldse selline suur kala, kelle võiks kotti panna, aga olen siiski sedagi vahel harva teinud (tavaliselt siis, kui pole midagi ammu koju viinud).
Märtsis sai samuti 3 korda käidud. Esimesel käigul avastasime sõbraga mõlema jaoks uut jõge, kus minul läksid 2 ~L40 kala otsast. Jõgi oli ilus ja sinna võiks isegi tagasi minna, aga ainuke miinus oli see, et kohalikud venekeelt kõnelevad isikud püüdsid antud jõel forelli käsiõngega.
Teine kord märtsis oli juba edukam, kuigi suurt kala endiselt tabada ei õnnestunud. Kaldal käis 4 kala, kellest 3 olid mõõdus - L39 635g ja 2xL37 570g. Jällegi läksid kõik kalad ujuma tagasi. Pilt ka ühest (vist L39).
Kolmas nv märtsis said käidud ühel kõigile tuttaval jõel (enda jaoks olin 2015 hooajal seal esimest korda), kus 2 kala said C&R - ju siis pole mul nii suur isu kala järgi, kui et kalapüügi järgi.
Tegelikult olid nad mõlemad lihtsalt väiksed ja kõhnad - L39 600g ja L40 650g. Tagantjärgi meenub küll, et tollel hommikul oli sombune ja paljulubav ilm, aga kolli ei õnnestunud kahjuks tabada.
Pilt ka ühest - see jääb teie otsustada, kas 39 või 40, sest ma ise küll ei mäleta enam.
Aprillis käisin kalal 2 korda - ühel päeval jõel, kus viimati sai käidud märtsis ning teisel päeval koguni kolmel erineval jõel, millest 2 olid minu jaoks uued ning 1 oli vana hea tuttav jõgi. Esimesel käigul ei õnnestunud taas kolli tabada ja päeva ainukeseks kalaks jäi L40, 725g ilus täpik. Mäletan veel, et püügi algusest saadik oli otsas olnud voobler, aga kuna see edu ei toonud ja ees oli metsavaheline lõik, siis panin leechi otsa. Mõned visked sain teha, kui voolulisest kohast tuli päeva päästja. Kuna sellel hooajal polnud veel midagi koju viinud, siis otsustasin selle kala ära võtta. Tegelikult oli mul alguses plaanis see kala tagasi lasta (täpsemalt ma üritasingi seda teha), aga kuna peale mõõtmist, kaalumist ja pildistamist kala ära ujuda ei tahtnud, siis viimasel hetkel mõtlesin, et ahh.. võtan ikka ära. Väike pilt ka siis - ilus pruun täpik oli.
See maim oli tal kõhus, üritasin google abiga aru saada kellega tegu olla võib, aga kindlat vastust ei saanud. Silmade asetuse järgi meenutaks justkui võldast?