sven862 wrote: Pealegi see tükiarvu piirangu effektiivsus on väga küsitav. Inimene saab kala, paneb kotti, saab järgmise ja suurema, esimene läheb põõsa alla ja suurem kotti jne jne.
Rahu see oli puhas teooria. Jääksid ellu kui ka ainult 1 kala võiksid võtta.
Kalal käimist ei keela keegi, see on eestis igameheõigus, millest peaks pigem teised riigid õppust võtma. Käiakse praegu ka võrgutamas, elektri ja tonkaga püüdmas. Mingi seadusemuudatus seda ei muuda, ainult inimareng...
Ma võrdleks seda paanikat sellega kui suitsetamine baarides, klubides jms keelama hakati
Suitsumehed hakkasid kisama, et enam ei või peale tööd baari õlut ka jooma minna. Nüüd saavad aru, et nii on endal ka parem.
srs wrote: Kahe otsaga see hetkel olev odavus, kui läbi kõrgemate püügimaksude püüdjate populatsiooni vähendada, tekib kindlasti oluliselt rohkem tonkatajaid ja võrgutajaid jms ahve niredele. Spinniguga salakütte ma röövliteks ei nimetaks ja lennukamehed vist närivad enne omal käed otsast, kui et loata kuskil vehivad putikuid.
Kui harrastuskalastuse rahasid valesti kasutatakse siis küll. Ma oleks nõus kalastuspiletite eest palju rohkem maksma kui selle eest palgataks inspektoreid juurde. Kui raha läheb kontoritoolide ja nutitelefonide peale siis on muidugi teine teema...