Sai siis ka Vabariigi aastapäeval kalal käidud. Teen lühidalt.
Ütleme nii, et päev algas ebaõnnega, kui sõber kell 6:14 helistas ja tahtis aru pärida, et kus ma olen, pidin ma ju ta kuuest peale võtma...Raisk, magasin sisse. Päris ausalt võin (vist) öelda, et ma ei olegi niimoodi varem sisse maganud, no millalgi pidi see juhtuma. Loodetavasti jääb viimaseks korraks.
Aga ega kalal olles see ebaõnn kuhugi ei kadunud - visked läksid üksteise järel pekki ja siis juba läksin selle peale omakorda närvi jne... Ühesõnaga tuli maha rahuneda ja siis hakkas ka asi paremuse poole minema. Mina püüdsin vobleriga ja sõber leechiga ning tal oli kohe alguses 3 kontakti lühikese aja jooksul. Noh, vahetasin ka mina siis vobleri leechi vastu ja püük jätkus. Ka leechi otsa mul miskit ei tulnud ja usk leechi kadus ära ka selle tõttu, et olin sunnitud kasutama 3-14g testiga kaigast. No lihtsalt ei olnud mingit tunnetust leechiga püüdes - läks vobler otsa tagasi. Vahepeal oli nii sõbral kui ka minul tükk aega täielik vaikus. Peagi jõudsime lõiku, kus teadsime kala kindlasti olevat. Mõned visked ja juba oligi esimene alamõõduline taga - kiire vabastus ja tagasi ujuma. Liikusime paar sammu edasi ja sõbral korralik kala taga. Jälle paar sammu edasi ja veel üks ~30cm isend käest kiirelt läbi käis. Püüdisme edasi ja peagi juhtus iga forelliküti õudusunenägu - teine kalamees tuli vastu! :S Okei, okei, nii hull nüüd ka asi ei ole. Ajasime paar sõna juttu ja siis läksime kõik oma teed.
Kuna edasi liikumisel vääga mõteti ei näinud, siis läksime tagasi autoni, tegime kiire lõuna ja panime uuele lõigule. Uuele lõigule olid ootused suured, sest teadsime, et seal väga kedagi ei käi. Päev oli juba teises pooles ja püügiaega enam palju järgi jäänud ei olnud. Igatahes püük läks edasi. Esialgu oli natuke aega vaikus, nii mul kui sõbral. Siis äkki tuli ühe sirge peal üsna madalast veest selline silma järgi L36-37. Selle kala puhul oli see väga lahe, et kuna vesi oli selge, siis ma nägin kuidas kala järgi ujus ning jätsin hästi korraks landi seisma ja lataki, otsas! Sellised silmale nähtavad kontaktid on alati väga vinged, isegi kui kala on väiksemapoolne. Vabastasin kala kiirelt ja püük jätkus. Kaua enam ei läinudki, kui tuli ka minu päeva päästja, sest sõbral oli ometi juba ilus kotikala olemas. Tegelikult ma olin juba sellesse konkreetsesse kohta paar viset teinud ja ütlesin sõrale, et teen ühe veel. Viskamine oli veidi raskendatud, sest puud olid jõe kohal ja pikka viset oli keerulisem teha. Õnneks tuli vise välja ja väga huvitaval kombel toimus võtt seal, kust olin juba landi 2 korda läbi tõmmanud. Võib-olla tuli pikema viske peale kaugelt järgi. Igatahes vägeva paugu pani ja kuna mul oli sidur küllaltki pehme, siis käristas seda ka päris mehiselt. Pikkuseks L46, aga kaalu kõigest 820g. Kui mõõtmised, kaalumised ja pildistamine tehtud, siis lasime kala oma toimetusi edasi tegema. Oli meil pidupäev, las siis neil ka olla vahel.
Telefoniga väike video ka.
Egas midagi, edu kalavetel!
Ise tahaks juba uuesti minna.