Kindlasti puudub minul nii pikk kogemus kui lugupeetud Jeekimil, kuid kirjeldada jõeforelli populaatsiooni kui "ohustatud" või "päästmist vajav" on minu praeguse kogemuse järgi selge liialdus.
Mina olen kategooriliselt igasugu ülereguleerimise vastu, ei taha, et minu otsustamisvabadust piirataks. Tahan, võtan selle L50 kala ära, tahan, lasen tagasi.
Sai kahe sõbraga forellile käidud, nad kumbki ei käi eriti aktiivselt ja neil on lõbus ka lõigul, kus kala näeb ja miskit saab, olgugi, et võrdlemisi väikest. Naljaga pooleks ütlesin, et minu autosse alla L40 kalaga sisse ei saa.
Nemad said kahepeale 4 mõõduskala, 3tki olid L39. Tagasi lasid nad need kõik, sest arvasid, et ma tõsiselt ütlesin
Veidi paha tunne oli, sest neil oleks ka hea olnud kodus seda L39 kala saiale panna aga kokkuvõttes ju tore saavutus.
Mis ma öelda tahan, käituge ise nii, nagu te tahaks, et asjad oleks. Laske need kalad tagasi, mis arvate, et on populatsioonile hea ja äkki ka muutub midagi paremaks. Lihtsalt ettepanekud stiilis "keelame ja piirame" võib viia sinna, et leiad end olukorras, kus sinu otsustamisvabadus on piiratud ja see sitapea, kellele eeskirjast savi, sülitab nagunii sellele, kokkuvõtteks oled sina see kaotaja.
Ja palun, keegi ei keela ju teil otsida kontakti mõne sihtasutusega, kes tegeleb näiteks koelmute korrastamisega/loomisega, jõgede koristamisega. Keegi ei keela ka teil endil luua miski sihtasutus ja projekte kirjutada.
Või krt, kasvõi kodukoha kudenirele veidi kruusa tassida ja kive paigutada.
Suured inimesed oleme, saame äkki ilma kasvatajata hakkama.