Üks huvitav ja esmapilgul lausa uskumatu tähelepanek. Nimelt on mu Major Craft X-Ride XRS-T762 Ajing'ul ülipisikesed rõngad ja olin suvel seda ritva ostes kindel, et talvel miinustega saab püük üliraske olema.
Aga hoopis vastupidi!
Kui näiteks seni Fenwick HMXiga (millel on päris suured rõngad) ja RiverRunneriga oli talviti rõngaste, ning ka
loogarulliku jääst puhastamine tavapärane vajadus, siis Major Crafti mikrorõngad ("Fuji KR concept") on tekitanud olukorra, kus jää koguneb vaid esimesele kolmele tipurõngale (ja mitte tingimata korraga kõigile). Neljandast rõngast rulli poole ning loogarullikul pole õnnestunud veel viie miinuspäevade püügiga jääd kordagi näha.
Ja huvitaval kombel see vähene jää, mis näiteks tipurõngasse või teise rõngasse koguneb, lendab sealt viskega minema, ega hakka jääpurikat "kasvatama". Olen küll nendel püükidel rõngaid jääst näppudega puhastanud, kuid vajadust selleks on olnud selgelt palju palju vähem, kui varasematel talvedel teiste ritvadega.
Ülemise 4 rõnga sisediameetrid on ~1,55 mm, järgmised kaks rõngast ~2,1 mm ja siis viimased 3 juba "jalgadel" suurenevalt rulli poole.
ceemic.pri.ee/kalastus/majorcraft_otsar6ngas.jpg
ceemic.pri.ee/kalastus/majorcraft_paine_27.07.17.jpg