07.02.2014 sai selle talve teine forkapäev tehtud ühel teadatuntud jõel.
Tegemist on minu jaoks alles teise forellipüügi hooajaga ja esimese hooajaga talipüügis. Hommikune äratus oli 05:30 - hambad puhtaks, alla kööki, kiire söök kaasa ja midagi ka kohe hamba alla ning edasi juba sõber peale ja jõepoole teele. Püüki alustasime 7:30 ja lõpetasime 17 paiku. Ilm oli mõnusalt soe, kuskil paar kraadi üle nulli. Kahjuks unustasime eelneval päeval ehituspoest läbi minna ja camoülikonnad jäid maha - pidime lihtsalt rohkem hiilima, mis on tegelikult täitsa põnev.
Püügipäeva jooksul kasutasin ainult 2 erinevat lanti. Umbes 90% päevast oli otsas Are voobler ja paaris sügavamas augus sai kasutatud ka suuremat Rapala Countdowni lanti. Landikadu oli 0, mille üle on mul äärmiselt hea meel.
Kala oli jões palju (valdavalt siiski väikesed) ja kaldalgi käis mõni. Täpsemalt käis kaldal kalu kuskil 8 ringis ja suuremaks ning mäkimisväärsemaks (minu jaoks) isendiks oli L40 cm nigela toitumisega forell. Lisaks tuli paar 36-37 cm kala, kes olid oma pikkuse kohta ikka tublisti kehakamad, kui too 40-ne. Kõik kalad, kes kaldal käisid, läksid minust edasi ujuma/kosuma (C&R). Üleüldse olen pigem seda tüüpi kalamees, kes püüab kala eeskätt püügimõnu pärast, aga ka looduses olemise ja tervisliku ajaveetmise eesmärgil. Suurtematest (mõõdus) kaladest teen üldjuhul kiire pildi, kaalun, mõõdan ja suuremjagu kordadest vabastan.
Hooaja jooksul proovin kirja panna, kui pika maa maha sõitsin, kui palju mõõdus kalu tabasin ja kui suured olid märkimisväärsemad isendid ning kui palju tuli kotikalu ja C&R kalu.
Eelmisest hooajast niipalju, et siis jäi rekordkalaks 42cm paksuke, kes läks minust edasi ujuma. Sellel hooajal alustuseks küll kõhnake 40cm, aga eks tasa ja targu tuleb suurtemate poole liikuda.
Pilt ka siis L40 kalast