Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Retseptid kalast. Nii head kui halvad

More
13 years 3 months ago - 12 years 8 months ago #314 by oinz
Alustan sellise retseptiga:
Kuna ise ju ilmselgelt kala püüda ei oska, siis las naine toob turult ühe priske linaski. Las ta paneb sinna sisse igasugu maitsvaid asju: majoneesi ja tomateid ja pipart ja muid maitseaineid ja kurat teab veel mida. Las linask olla 40 minutit ahjus. Võta kala välja ja jaota taldrikutele. Tõsta kala uuesti tagasi ja viska koos ahjuplaadiga minema!!!! Sest egas naine ju ei kuula, et linaskit on targem rohke võiga praadida. Too ahju variant maitses nagu Tsernobõlist pärit moskvits 412-e sisekumm. Linaski õige valmistamise retsepti avalikustamise jätan kasutaja Egertum õlule, kes suutis soomes 7,5 promillise joobega linaski mäkaiveri noaga ära fileerida ja panni peal söödavaks muuta. Seal juures veel ennast vigastamata. Vot on meees!!!!!
Last edit: 12 years 8 months ago by hannes.
More
13 years 3 months ago #334 by hannes
Kui ma hea õnne peale mõne jõeka tabanud olen, siis tavaliselt leiab ta tee laua peale niiviisi:

1) fileerin forelli ära ja lõikan viiludeks.

2) segan kokku sellise möksi, mis sisaldab: 2 supilusikatäit sidrunimahla, 1 supilusikatäis oliiviõli, natuke riivitud sidrunikoort, tilli, veidi suhkrut ja loomulikult soola-pipart. Sool on selle värgenduse juures ilmselt see kõige olulisem komponent.

3) määrin forellilõigud möksiga kokku ja lasen minimaalselt 10h külmkapis kahe taldriku vahel seista.

4) panen lõigud saia peale, söön, naudin. Vahel luban pitsi hundijalavett ka kõrvale.

Neelud hakkasid praegu käima, peab end vist varsti jõekaretkele sättima.. :)

More
13 years 3 months ago #358 by Askokr12
:D Ise pole jõekat saand, aga olen ostnud ning teinud seda nii, et

1) võtan sisikonna välja ja pea maha.
2) panen vahele mere soola, sidrunit, majoneesi ja kala maitseainet.
3) seejärel läheb grillile.
4) söön:D
More
13 years 3 months ago - 13 years 3 months ago #379 by raikoj
Ahven välitingimustes vol. 1

Sobib väiksemate ahvenate valmistamiseks. Eemaldad ahvenalt sisikonna; soomused ja pea jätad alles. Paned kõhuõõnde normaalselt soola ja tüki võid. Tõmbad ahvenale märja lõngaga paar tiiru peale, et kõht alguses kinni püsiks. Viskad tuliste süte peale, korra võib keerata, lõng peaks natuke vastu pidama. Kala söestub küll väljast ära, aga seest jääb mahlane. Saab süüa nagu lõkkekartulit.

Lugesin seda retsepti pea 100 aastat tagasi ilmunud memuaaridest, kus kirjeldati Soomaa kalatrippi ja seda kohaliku kalagiidi ahvena valmistamisõpetust. Retsept ise on vähemalt 150 aastat vana.
Last edit: 13 years 3 months ago by raikoj.
More
13 years 3 months ago #384 by sipsik777
lihtne retsept mida ise võimalusel teen haugist. fileerin kala ära. fileele panen sidruni viilud peale. lasen tsipa (1 h.) seista külmas. sidruniviilud viskan minema, lisan kalamaiseainet ja praen ära mõlemalt poolt. mulle ja kodustele maitses hästi.:)
More
13 years 3 months ago #391 by fookuspookus
sipsik777 retsept on lihtne ja hää,olen seda ise ka teinud. Haugifileed võib ka ahju panna. Paned võid, sidrunimahla, kõvasti riivitud juustu, maitseaineid ja kallad kohvikoorega aeg ajalt üle. Keedad kartulit kõrvale......soovitan!
Time to create page: 0.142 seconds
Powered by Kunena Forum