Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Retseptid kalast. Nii head kui halvad

More
9 years 9 months ago #6023 by aapua
Veel üks variant, mida forelliga peale hakata. Üldnimetus: soolaforell teistmoodi tehtuna.

Vaja on forelli, soola, pipart ja apelsini. Forell fileerida nagu ikka, nahk samuti maha. Siis apelsin (1 tavalise forelli kohta, ütleme 700 gr kuni kilo, läheb 1 korraliku suurusega apelsin) koorida ja tükeldada ning sauaga korralikult püreestada. Siis püree hulke sool, selle kala koguse kohta 1 tl, rohkem pole vaja. Eesmärk ongi võrdlemisi mage kala. Soovi korral, palun, pange aga soola rohkem. Jälle pisut mikserdada ja ongi valmis. Siis kalale mõlemale poole pisut värskelt jahvatatud musta pipart ning paraja suurusega potti, kuhu kala sisse mahub lisada oma apelsinipüreed, siis kala sinna peale ja katta jällegi püreega. Mingil hetkel võib seda massi natuke kätega sorkida kah. Soovitav on hoida üleöö külmikus, imendub apelsin seda paremini. Minule igatahes tulemus maitses. Isegi väga. Järgmise laari teen nii, et ka koore jätan apelsinile peale. Ehk saab veel parem.

Head isu!
More
9 years 9 months ago #6025 by STF
Ainuüksi sellise retsepti lugemisest hakkavad süljenäärmed tööle. Tavaolukorras. Aga ma just tulin õuest, grillisin neli ja pool kilo silmu. Mõnus pehme ilm, kaks grilli kütsid, õllepudel oli lumes, peenemad ja krõbedamad silmud läksid otse sütelt hammaste taha. Täielik õndsus.

Kui nüüd keegi teab mõnd eriti head viisi, kuidas silmu marineerida, siis olge lahked.

More
9 years 7 months ago - 9 years 7 months ago #6321 by O.R
Paljudel merikapüüdjatel on tihti probleem, et mida kalast teha, vähemalt minul on, siis pakuks välja ühe laheda retsepti, mille õppisin oma isalt, mis omakorda pärit Chopinilt, millega ta aastaid merd kündis. Seal tehti nii peamiselt üleliigset makrelli, aga lapsena sai isegi Kasari jõest püütud suured turbad nii ära söödud.

Asi ise väga lihtne:
Fileeri kala ja eemalda nahk. Siputa peale soola*, purusta pipart ning loorberit ja keera filee rulli. Seejärel keera see küpsetuspaberisse ja pista sügavkülma. Lase seal päevake kaks külmuda ja hiljem söö kuuma keedukartuliga. Oluline on, et kala oleks jääkülm ja kartul tulikuum. Koos suhu, kus üks jahutab teist ja teine sulatab esimest. Kõrvale ampsa soolast võid.


Minul nägi see täna selline välja.

* - ära kasuta meresoola, mis sisaldab muuhulgas ka sülviini (kaaliumkloriidi). See on väga intensiivse kibeda maitsega ja rikub õrna kala, eriti, kui seda ei kuumutata.
Attachments:
Last edit: 9 years 7 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: neutral
More
8 years 3 weeks ago #8580 by hannes
Rando meisterdas ägeda silmu valmistamise video (Y)

The following user(s) said Thank You: STF
Time to create page: 0.104 seconds
Powered by Kunena Forum