Paljudel merikapüüdjatel on tihti probleem, et mida kalast teha, vähemalt minul on, siis pakuks välja ühe laheda retsepti, mille õppisin oma isalt, mis omakorda pärit Chopinilt, millega ta aastaid merd kündis. Seal tehti nii peamiselt üleliigset makrelli, aga lapsena sai isegi Kasari jõest püütud suured turbad nii ära söödud.
Asi ise väga lihtne:
Fileeri kala ja eemalda nahk. Siputa peale soola*, purusta pipart ning loorberit ja keera filee rulli. Seejärel keera see küpsetuspaberisse ja pista sügavkülma. Lase seal päevake kaks külmuda ja hiljem söö kuuma keedukartuliga. Oluline on, et kala oleks jääkülm ja kartul tulikuum. Koos suhu, kus üks jahutab teist ja teine sulatab esimest. Kõrvale ampsa soolast võid.
Minul nägi see täna selline välja.
* - ära kasuta meresoola, mis sisaldab muuhulgas ka sülviini (kaaliumkloriidi). See on väga intensiivse kibeda maitsega ja rikub õrna kala, eriti, kui seda ei kuumutata.