Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Retseptid kalast. Nii head kui halvad

More
12 years 7 months ago #2008 by Ronny
Üks hea poissmehe õhtusöök (loe: naine on maal :D ). Kuna kalale pole saanud, ostsin poest külmutatud kalafiiled (hõbeheik). Panin pannile fooliumi, sellele filee, maitseaineid (sidrunipipar, kalamaitseaine, till, sool), siis või viilud, sibula viilud, tomati viilud ja peale veel tükeldataud paprika. ja kuna sibul oli juba kapis kasvama hakanud, raputasin peale rohelist sibulat. 200 kraadisesse eelkuumutatatud ahju pooleks tunniks ja ongi parim õhtusöök(Y)
www.upload.ee/image/2262988/IMG075.jpg
www.upload.ee/image/2262989/IMG076.jpg
More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #2010 by Mark0
Viimane kuulub rubriiki: "aedviljad kalaga", mitte "kala aedviljadega" ?
Andestust "kala"mehed, aga kui kala tahab küpsemist nii 20 min, siis aedviljad seal nii 45 min.
Ma veelkord vabandan siin teemas, aga ma tõesti ei saanud aru, mis retseptiga eelmises postituses tegu oli ... kas "poolkõvad tomatid ja sibulad kalalõhnaga" ?

Minu tänane grilli välimus:



enam vähem sama retsept mis eelmises postis, ilma juustuta seekord ja yyber hea ikkagi :)
Last edit: 12 years 7 months ago by Mark0.

More
12 years 7 months ago #2012 by Wapsik
Tomati, paprika ja sibula valmimiseks küll pole 45 minutit vaja. 20-25 väga sobiv eelküpsetatud ahju puhul eriti veel...kui näiteks tomatit grillida siis see võtab nii 2-5 minutit ja paprika umbes sama...kirss tomat on kala juurde väga sobiv...
More
12 years 4 months ago #2514 by aapua
Oma eilse ahvenaga katsetasin üht uuendust, tunnistan, et päris OK tulemus oli.

kala fileerisin ära ja eemaldasin ka naha koos soomustega. Filee töötlesin Felixi mango-tšilli kastmega, lisades sellele kastmele veidi oliivõli ja natu-natuke Worcestershire kastet. Sellises marinaadis filee seisis hommikuni, siis läks ümber paneering. Muna nagu muna ikka, ainult jahu või riivsaia asemel kasutasin riivleiba. Mango magusus, tšilli teravus, worcesteri hapusus, pluss loomulikult sool ja must pipar, see kõik kombineerituna kala enda mahedusega ning selle hea praeleiva maitsega... Ütleme nii, et kõlbas süüa küll.
More
12 years 3 months ago #2637 by aapua
Lisan ühe versiooni, mida võib teha, kui soolatud värsket forelli liiga palju korraga käes on... Originaalis sain sellist "appertizerit" ühes välismaa restos, nüüd mugandasin seda enda võimalustele vastavalt.

Vaja on punast sibulat, soolaforelli, merikapsast, kalapuljongit ja želatiini. Serveerimisel sidrunit, peterselli ja äkki ka kirsstomatit.

Esmalt teha soolaforell vastavalt nii nagu kesiganes seda teha tahab. Siis tükelda punane sibul pisikesteks kuubikuteks, võtta parajalt palju, sõltub soovist. Pane see ümara kausikese põhja ja patsuta käega siledaks. Edasi peale kiht merikapsast, silu ära. Siis kuubikuteks lõigatud forell, siluda loomulikult ja kõige peale taas merikapsas koos kohustusliku silumisega. Kalapuljongiks on hea teha tummine leem nendesamuste forellide selgroost ja peadest, selle puudumisel (nagu minul, kuna puhastasin kalad jõe ääres ja pead jätsin rebastele) kasutada näiteks Knorri kalapuljongi kuubikuid ja želatiini. Puljong olgu mitte liiga soolane ja tugeva maitsega, et ta ei tapaks ära originaalset kala ja merikapsa maitset. Siis valad oma üllitise selle leemega üle nii, et leem on triiki viimase merikapsa kihiga ja pistad kupatuse külmikusse. Järgmisel hommikul keerad selle tarretise kausist välja taldrikule, lisad serveerimisel vastavalt soovile kaunistused ja teed kõrvale paar röstsaia võiga.

PS. See ei ole dieettoit!!! Tulemus nägi mul välja selline:

Attachments:
The following user(s) said Thank You: Mark0
More
12 years 3 months ago #2657 by ubinas
Hea lihtne retsept:
püüdsime lesta, saime vähe. Ei viitsind suitsuahju tööle pannagi ja rannas polnud soola ega miskit kaasas. Mis sest paarist lestast koju ikka vead, tuli kohapeal püsti, lest toika otsa ja otse leegi kohal ta niiviisi valmis küpses. Sõime ja lakkusime näpudki puhtaks. Teinekord on tühi kõht ja võimaluste puudus see parima retsepti leiutaja. Väga mõnus suitsuna maitse oli lestal juures, ainus miinus, tiba mage.
Time to create page: 0.106 seconds
Powered by Kunena Forum